Skip to main content

Cara Sejukkan Rumah Dengan Kipas Aircond

Memang sekarang ini, cuaca di Malaysia semakin panas, terutama kalau waktu musim kemarau, kalau ada aircond, ataupun kipas memanglah berguna. Banyak yang anda boleh buat dengan aircond yang pastinya memberikan udara nyaman dan sejuk. Anda boleh lihat beberapa jenis aircond murah di SINI dan juga kalau nak yang portable aircond pun tiada masalah kerana anda masih boleh dapatkan dengan harga yang murah dan berbaloi.

Kali ini, kami ingin kongsi 2 tips penting terutama kalau anda nak sejukkan rumah anda tanpa menggunakan aircond tetapi menggunakan bahan yang lebih murah. Nak tahu apa, bukan setakat bahan, juga, item-item ini anda boleh dapatkan di pasaran pada harga yang sangat murah dan berbaloi untuk cuba.

Memang diakui yang, tidak semua orang mampu memiliki airocnd walaupun aircond Hisense ini sudah agak murah berbanding dengan aircond lain, tetapi, kali ini saya nak kongsikan tips penting dan alterntif terbaik untuk aircond.

Tips Jadikan Rumah Lebih Sejuk Ketika Musim Kemarau

Saya yakin yang paling kurang pun anda mempunyai kipas di rumah anda. Kalau misalkata kipas yang ada sudah lama dan sudah perlahan disebabkan motor yang sudah tidak berapa berfungsi, memang tidak salah kena tukar yang baru. Lagipun, banyak pilihan yang murah sekarang ini yang ada di Lazada atau anda boleh ke SINI untuk harga yang berbaloi untuk anda dapatkan.

Selain daripada itu juga, antara alatan yang penting untuk menjadikan rumah anda kembali sejuk adalah dengan menggunakan kipas aircond atau dalam perkataan lain adalah ‘mist fan’. Memang tidak salah, ada banyak pilihan untuk mist fan terbaik terutama dalam keadaan Malaysia yang panas ini. Berikut adalah antara beberapa pilihan mist fan murah yang anda boleh dapatkan;

1 Pilihan Mist Fan Murah jenama Cornell – KLIK Untuk Info dan Harga Terkini

2 Antara Mist Fan Murah Pensonic – KLIK untuk info dan harga terkini

Ada banyak lagi pilihan untuk anda pilih. Pada kami, kalau nak buat pilihan tu, pilihlah yang mempunyai jenama yang baik dan berkualiti agar tahan lama.

Bina Sendiri Kipas Aircond

Kalau anda mahir, memang boleh bina sendiri udara yang lebih sejuk menggunakan kombinasi kipas dan ais atau bermacam-macam cara kreatif lain lagi. Tetapi, kalau nak lagi mudah dan tidak mahu fikir secara kompleks, lebih mudah kalau anda gunakan humidifier. Apa itu humidifier, ianya adalah pelembap udara. Berikut adalah antara pilihan humidifier yang ada.

1 Humidifier Murah – KLIK Untuk dapatkan info lanjut

2 Pilihan Humidifier Terbaik dan Berkualiti – KLIK untuk info dan harga terkini

Untuk gunakna humidifier ini, anda perlukan sama ada kipas siling ataupu dinding, nak rasa lebih nyaman, letakkan humidifier ini di hadapan kipas dinding dan memang anda akan merasakan sedikit sejuk. Humidifier ini adalah merupakan pelembap udara yang berfungsi untuk melembapkan udara agar ianya lebih sejuk dan nyaman. Memang tidak dinafikan, dengan adanya alat ini, sedikit sebanyak akan menjadikan rumah anda lebih sejuk dan nyaman.

Tetapi, jangan ingat humidifier ditambah dengan kipas ini boleh menandingi kesejukan aircond, aircond lebih sejuk dan lebih berbaloi. Ianya adalah alternatif terbaik kepada anda yang ingin agar rumah anda lebih sejuk dan nyaman.

Inilah serba sedikit tips penting untuk sejukkan rumah agar sentiasa sejuk dan nyaman. Harap anda dapat gunakan tips-tips yang diberikan ini agar rumah anda lebih sejuk.

Leave a Reply