Skip to main content

3 Top Harga Aircond Daikin Terbaik

Bila sebut sahaja aircond, antara jenama yang terbayang adalah harga aircond Daikin. Daikin merupakan nama baru di pasaran Malaysia berbanding dengan jenama yang lebih lama seperti York, Sharp dan lain-lain lagi. Tetapi, dari segi sambutan juga marketing, Jenama ini adalah antara pilihan terbaik setakat ini.

Kali ini, kami akan berikan beberapa review berkenaan dengan harga penghawa dingin dari Jepun di pasaran juga apa yang anda perlu tahu untuk memilih aircond yang anda mahukan. Yang paling penting, kami juga akan tunjukkan tempat terbaik yang anda boleh pergi untuk membeli jenama ini pada harga yang terbaik dan lebih murah daripada harga pasaran.

Pilihan Daikin di Pasaran

Berikut adalah antara beberapa pilihan jenama dari Jepun ini yang anda boleh dapatkan di pasaran. Antara yang ada adalah;

1. Daikin dengan 1 horsepower – Deal Terbaik di Malaysia

2. 1.5 horsepower – Terbaik dan termurah di Lazada

3. Daikin dengan 2 horsepower – Antara pilihan terbaik di Malaysia

Tidak terhad kepada ini sahaja, anda juga masih boleh dapatkan banyak lagi pilihan Daikin di SINI dengan deal dan harga terbaik. Harap anda boleh memilih yang terbaik berdasarkan kepada bajet yang anda ada. Apapun, kalau anda inginkan jenama ini, tiada masalah, tetapi kalau anda masih lagi ingin membuat survey berkenaan dengan harga penyaman udara lain, anda boleh ke SINIĀ untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Lagipun banyak pilihan yang anda boleh dapatkan dan ianya bergantung kepada apa yang anda mahukan juga bajet anda. Keluasan rumah pun satu perkara yang penting dalam pemilihan penghawa dingin yang anda mahukan. Untuk kawasan seperti bilik tidur, memang 1hp sudah memadai untuk anda dapatkan. Tetapi, kalau anda mahukan untuk ruang tamu ataupun untuk ruangan dapur, kami galakkan anda untuk cuba dapatkan yang mempunyai 2hp. Barulah lebih cepat sejuk dan berbaloi untuk anda dapatkan di pasaran.

Alternatif kepada Daikin – Harga Aircond York

Antara alternatif lain kepada jenama dari Jepun ini adalah York, harga lebih kurang sama sahaja, dan kalau anda inginkan alternatif terbaik kepada Daikin, York adalah pilihan yang sesuai. Dari segi ketahanan dan jenama pun tidak jauh beza dengan Daikin. Apapun, kalau anda mempunyai bajet yang lebih murah, jangan risau, banyak pilihan lain yang anda boleh dapatkan di Lazada.

Untuk pilihan yang lebih murah, kami cadangkan untuk anda lihat dulu apa yang jenama INI Tawarkan. Memang anda tidak akan percaya dengan harga yang ditawarkan jenama ini dan pada kami, ianya adalah antara pilihan yang murah dan berbaloi.

Tips Pilih Aircond – Penting

Kalau anda nak pilih alat penghawa dingin, antara yang penting adalah bajet anda. Kalau anda sudah tetapkan bajet yang anda mahukan, memang tiada masalah. Tidaklah nanti rambang mata dengan jenis-jenis yang ada di Lazada tu. Lagipun, berdasarkan kepada bajet anda, anda boleh mandapatkan banyak jenis penghawa dingin yang bersesuaian dengan apa yang anda mahukan.

Satu lagi faktor penting adalah, kuasa kuda ataupun horsepower. Aircond berkuasa 1 horsepower ini sangatlah sesuai untuk keluasan bilik tidur. Tetapi, kalau anda nak gunakan untuk kegunaan pejabat ataupun ruang tamu, memang yang berkuasa 1.5 horsepower ataupun 2 horsepower adalah lebih sesuai. Dengan itu barulah bersesuaian dengan apa yang anda inginkan.

Apapun, inilah antara beberapa faktor penting untuk pemilihan aircond. Kalau anda masih lagi survey harga aircond Daikin, memang anda datang ke tempat yang sepatutnya kerana memang harga yang ditawarkan murah dan berbaloi.

Leave a Reply