3 Mesin Basuh Murah Terbaik Bawah RM500

Ramai yang mencari mesin basuh murah, dan kali ini, saya nak rekemen 3 pilihan mesin untuk membasuh baju dengan harga yang murah yang anda boleh dapatkan dibawah RM500. Ada sebenarnya washing machine murah dengan kualiti yang terbaik dan jenama pun dikenali. Jadi, kalau memang anda mencari mesin basuh pada harga murah untuk kegunaan anda sendiri ataupun nak hadiahkan kepada sesiapa yang anda mahukan.

Saya terpanggil menulis artikel ini kerana memang saya menghadapi kesukaran mencari mesin basuh mampu beli. Terutama masa lepas kahwin dulu, memanglah nak kena cari washing machine, dapat mesin yang bawah RM500 dengan kapasiti 7kg pun tak mengapa dan boleh dikatakan sangat berbaloi. Sebab masih baru berkahwin, anak pun tak ada lagi. Memang boleh sangat pakai mesin basuh yang berkapasiti 6kg ataupun 7kg.

washing-machine-terbaik

Tempat Membeli Alat Membasuh Murah bawah RM500

Cari punya cari, memang tak dapatlah mesin basuh bawah RM500 di kedai-kedai elektrik. yang ada pun bawah RM600. Jadi, bila saya tengok-tengok di Lazada, ada satu mesin ini jenama Media, kapasiti 7kg dan feedback dan rating pun bagus. Yang menarik adalah, harganya di bawah RM500. Bukan itu sahaja, siap dia bagi free shipping lagi. Saya pun apalagi….

Nak tahu Washing Machine apa apa yang saya maksudkan, boleh ke Mesin Basuh 7Kg Media SINI.

Kalau nak ikutkan, jenama Media ini memang sudah lama berada di Malaysia. Cuma jenama ini tidaklah sepopular Panasonic dan lain-lain tu. Tetapi tak apalah, sebab harga pun murah di Lazada, dan feedback dan rating daripada bekas pembeli pun memang tinggi. Saya rekemen anda dapatkan mesin ini, memang tak jumpa di kedai elektrik mesin untuk membasuh 7kg di bawah RM500. Shipping pun percuma, memang terbaik dan memudahkan.

Alternatif lain di Lazada pula yang terbaik dan murah pun ada. Antara harga lain yang murah adalah di bawah;

1 Washing Machine Samsung 7kg – alternatif terbaik
2 Jenama Electroluc 6.5kg – harga bawah RM600

Kalau nak murah, memang beli yang semi auto, tetapi disebabkan mesin jenama Media tu fully auto dan dah tersedia murah, memang saya galakkan yang tu. Lagipun masih ada warranty, kalau jadi apa-apa, boleh call pihak washing machine Media untuk maklumat lanjut. Memang tiada masalah untuk beli secara online. Cuma, anda kena tunggu 2 atau 3 hari untuk dapat mesin basuh ini. Bagi saya tak apapun, sebab sekarang ni dah banyak coin laundry di sekitar kawasan. Sementara tunggu barangan ini sampai, basuh je baju kat coin laundry ataupun dobi layan diri ini. Memang tiada masalah.

Alatan Elektrik Murah di Lazada

Apa yang menarik adalah, banyak alatan elektrik murah yang ada di Lazada. Anda boleh tengok oven dan blender di Lazada kalau-kalau anda masih tiada lagi oven dan blender. Nak lagi menarik, TV LCD atau TV Plasma pun ada. Pilih je yang mana yang anda mahukan berdasarkan kepada bajet anda.

Tips dari saya, kalau nak beli tu, cuba tengok dulu review dan feedbacak daripada bekas pembeli. Kalau saya, memang feedback tu pun salah satu faktor sama ada saya nak teruskan pembelian atau tidak. Kalau feedback memang bagus, saya terus je beli, kalau feedback tak berapa nak bagus, saya cari barangan lain yang ada di Lazada. Lagipun, memang banyak pilihan yang ada.

Inilah serba sedikit berkenaan dengan mesin basuh yang murah yang ada di Lazada. Harap anda dapat membuat penilaian dan kalau memang kena dengan bajet anda, jangan tunggu lagi dan bertindaklah sekarang.

Leave a Reply