Skip to main content

3 Mesin Basuh Manual Terbaik di Malaysia

Ramai yang masih mencari mesin basuh manual walaupun sudah banyak mesin basuh automatik yang ada di pasaran. Bagi anda yang mencari mesin untuk membasuh yang manual atau semi automatik ini, ada beberapa pilihan yang menarik dan terbaik yang anda boleh pilih. Yang paling penting sekali adalah, mesin jahit yang anda pilih ini kena dengan bajet anda dan tahan lama.

Artikel ini adalah fokus kepada washing machine manual yang ada di pasaran dan beberapa alternatif terbaik kalau anda inginkan mesin jahit manual yang murah. Bukan setakat mesin sahaja, saya cuba akan rekemen di mana tempat terbaik untuk mendapatkan mesin-mesin jahit ini. Yang paling penting adalah, ianya memberikan manfaat kepada kita sebagai pengguna untuk mendapatkan mesin ini pada harga yang murah dan kualiti terjamin supaya kita boleh guna lama.

Untuk memudahkan anda juga, selain daripada mesin jahit manual, ada juga mesin automatik yang anda boleh dapatkan pada harga murah. Yang penting berbaloi untuk anda.

washing-machine-terbaik

Dimana nak dapatkan mesin basuh yang manual

Ada banyak pilihan mesin untuk membasuk yang bukan automatik di kedai-kedai elektrik berhampiran dengan anda. Ya, maksudnya memang ada permintaan untuk gunakan mesin membasuh baju secara manual. Kalau tidak, kenapa masih ada lagi dijual di kedai-kedai elektrik berhampiran. Antara sebab utama kenapa ramai yang masih menggunakan mesin bukan auto ataupun manual adalah disebabkan oleh faktor harga. Harga washing machine yang murah menyebabkan masih ramai yang mencari mesin basuh ini walaupun sudah ada banyak jenis dan jenama yang automatik.

Satu lagi pilihan yang ada kepada yang mencari alat membasuh yang manual, antara tempat terbaik yang anda boleh pergi untuk dapatkan alatan versi manual adalah di Lazada. Ianya adalah tempat menjual pelbagai barangan elektrik yang berkualiti dan murah. Ada beberapa jenis pilihanyang saya memang rekemen untuk anda dapatkan di Lazada. Antaranya adalah;

1 Mesin Jenama Media – Kapasiti 8kg terbaik
2 Washing Machine Jenama Sharp – Kapasiti 6kg yang murah

Kedua-dua alat ataupun jenama di atas adalah antara pilihan yang manual dan mempunyai review yang baik di Lazada. Lebih mudah untuk anda membeli di Lazada terutama bagi yang sibuk berkerja dan tiada masa nak mencari mesin basuh. Apapun, selain daripada 2 mesin basuh yang saya cadangkan di atas, ada banyak lagi pilihan yang bagus dan berkualiti yang ada di Lazada yang memang terbaik.

Alternatif kepada mesin basuh yang manual untuk anda

Antara sebab ramai yang masih memilih alatan bukan automatik ataupun manual adalah kerana faktor harganya yang murah. Kalau anda tengok harga, memang kebanyakan alat membasuh automatik tidak mampu menandingi mesin basuh separa auto ataupun manual dari segi harga. Tapi, kalau misalkata ada mahukan yang automatik yang mampu menandingi harga  washing machine automatik adalah anda masih lagi akan memilih yang manual?

Ada ke? Ya, sebenarnya ada, alat jenama Media dengan kapasiti 7kg. Harganya pula adalah dibawah RM500. Dari segi review pula adalah antara yang mempunyai review yang tinggi dan feedback daripada bekas pembeli pun memang terbaik. Yang paling saya suka adalah, dengan harga sebegitu, dia bagi free shipping sekali. Memang menjimatkan, dan kalau anda nak tahu lebih lanjut apa yang saya maksudkan adalah yang INI.

Ianya tidak lain adalah antara alternatif terbaik dan termurah jika anda inginkan washing machine yang automatik dan pada masa yang sama menandingi harga alat yang bukan automatik ataupun manual ini. Apapun, pilihan di tangan anda untuk mendapatkan harga yang terbaik di pasaran.

Pilih mesin basuh biarlah tahan lama dan berbaloi

Ya, kalau nak pilih alatan membasuh tu, biarlah berbaloi dan tahan lama. Kalau beza antara mesin untuk membasuh separa automatik dan automatik tu tak banyak, cadangan saya, beli je yang automatik. Lagipun, sekarang ni dah banyak mesin basuh automatik yang murah yang ada di pasaran. Antaranya adalah mesin basuh jenama Media yang saya rekemen di atas. Ianya adalah alatan membasuh berjenama yang termurah dan mempunyai kualiti yang baik. Memang tahan lama. Apapun, semuanya di tangan anda untuk membuat keputusan.

Leave a Reply