Skip to main content

3 Review Mesin Basuh Mini di pasaran

Kali ini, saya nak berikan review berkenaan dengan mesin basuh mini yang ada di pasaran. Ramai yang mencari info berkenaan dengan mesin membasuh bersaiz mini kerana ianya memudahkan dan senang digunakan. Lagi satu, washing machine mini ini, lebih murah daripada yang biasa. Cuma kapasiti penggunaan pun tidaklah banyak, cukup sekadar kalau anda nak basuh baju yang tak terlalu banyak.

Untuk kapasiti penggunaan alat pembasuh baju bersaiz mini ini, ada yang 1.5kg ada yang 3kg dan sebagainya. Kalau misalkatan anda memang mencari yang bersaiz mini ini, memang saya galakkan untuk anda beli yang berbaloi, lagipun banyak pilihan yang ada yang anda boleh dapatkan secara online.

washing-machine-terbaik

Dimana nak dapatkan alat pembasuh mini dan apa pilihan yang ada?

Kalau nak dapatkan mesin basuh portable dan bersaiz mini ini, ada beberapa pilihan yang ada yang terbaik yang anda boleh beli secara online sahaja. Kenapa saya cadangkan anda beli online sahaja, bukan di kedai elektrik berhampiran. Setakat survey saya, memang tak banyak pilihan yang bersaiz kecil dan ringan yang dijual di kedai elektrik berhampiran. Kalau ada pun, pilihan tak banyak. Untuk nak dapatkan pilihan yang lebih baik, memang beli online adalah yang terbaik yang anda boleh cuba dapatkan.

Kalau nak beli secara online ini, tempat terbaik yang anda boleh cuba dapatkan adalah di Lazada. Lazada memang terkenal dengan banyak barangan elektrik yang di jual di sana. Termasuklah kalau anda mencari barangan seperti mesin basuh, kipas, blender dan lain-lain lagi. Semuanya memang ada dijual di sana.

Pilihan yang ada di Lazada

Untuk memilih washing machine yang portable dan mini mudah alih yang ada di Lazada, saya dah sebaraikan 2 pilihan yang bagi saya antara yang terbaik yang ada di Lazada. Boleh tengok di bawah;

Mesin basuh deMaid SINI, model ini berkapasiti 1.5kg dan mempunyai berat 6.5 Kg. Ianya adalah antara model kecil dan mudah alih lazada terlaris. Boleh tengok komen dan review sebelum buat pembelian.

Kedua adalah model ini yang boleh memuatkan 3kg kapasiti baju. Antara pilihan yang bagus yang ada di Lazada. Boleh tengok mesin basuh yang saya maksudkan di SINI.

Boleh tengok macam mana model alat portable ini beraksi di video bawah;

Antara alternatif terbaik yang ada di Lazada

Sedikit review untuk model bersaiz kecil ini dari kami. Kalau nak ikutkan, washing machine kecil dan mudah alih seperti ini tidaklah yang terbaik kerana memang tidak tahan lama. Boleh tengok review dan feedback daripada 2 alat pembasuh yang saya berikan di atas. Antara alternatif lain yang ada adalah, anda boleh cuba survey jenis yang semi auto yang ada di Lazada. Harga pun masih murah, antara pilihan untuk semi auto yang murah adalah anda boleh tengok di SINI.

Kalau nak mesin basuh automatik yang murah, pun ada. Yang ini yang saya paling rekemen sebab ianya berbaloi untuk anda dapatkan dan harga pun bawah RM500. Kapasiti pembasuhan adalah 7kg. Boleh tengok di SINI

Saya memang rekemen anda dapatkan jenis ini. Ianya lebih berbaloi dan tahan lama berbanding dengan pilihan lain yang kecil dan bersaiz mini yang ada di pasaran sekarang ini. Nasihat saya, beli barangan yang boleh diguna lama dan tahan lama.

Inilah antara sedikit sebanyak info dan tips untuk anda membeli mesin basuh yang ada di pasaran. Terlalu banyak pilihan yang ada dan yang penting sekali adalah, belilah yang paling berbaloi untuk anda. Berbaloi dari segi wang dan anda pun boleh gunakan mesin basuh ini lebih lama.

Leave a Reply