Skip to main content

Review Mesin Jahit Global Murah

Ramai yang mula berikan review berkenaan dengan mesin jahit global murah yang ada di pasaran. Jadi, pada kali ini saya juga ingin berikan review berkenaan dengan jenama Global murah yang ada di pasaran. Saya tengok memang ramai yang mula berikan review berkenaan dengan alat menjahit ini dan saya pun akan cuba berikan review berdasarkan kepada pengalaman dan cara penggunaan alat jahitan tersebut.

Sejujurnya, jenama Global ini tidaklah sepopular jenama lain di pasaran seperti Singer, Brother, Juki dan sebagainya, tetapi apabila melihat ramai yang membeli dan memberikan review mereka berkenaan dengan mesin jahit ini, saya pun tumpang sekali untuk memberikan review yang sejujurnya.

mesin-jahit-global-review

Mana nak dapat  jenama Global ini

Sebelum saya berikan review saya berkenaan dengan mesin jahit ini, saya nak beritahu dulu di mana nak dapatkan alatan ini pada harga yang berbaloi. Ya, berbaloi, kalau nak dapatkan mesin ini, anda boleh dapatkan di kedai-kedai tertentu sahaja, tak semua pasaraya, ada jual jenama ini. Kalau jenama popular seperti Singer itu memang banyak terdapat di kedai-kedai, tetapi tidak untuk brand Global ini.

Tempat terbaik untuk dapatkan jenama Global kian popular yang murah di pasaran adalah dengan membelinya secara online. Kalau nak beli secara online, pilihan terbaik adalah dengan membelinya di Lazada. Lazada sememangnya adalah satu tempat membeli belah yang popular dan terdiri daripada banyak barangan yang dijual didalamnya. Salah satunya adalah brand Global ini.

Boleh dapatkan jenama Global di SINI. Harga murah dan sememangnya berbaloi untuk anda beli. Malahan bukan setakat Global  ini sahaja, banyak lagi barangan lain dan jenama lain, tapi kalau nak cari jenama terbaik Global ini, tempat terbaik untuk beli adalah di lazada.

Kalau nak dibandingkan dengan harga yang ada di luar sana, tetap harga yang ada di Lazada adalah yang terbaik. Tak percaya, anda boleh cuba bandingkan harga alat ini dengan alatan lain yang terdapat di kedai jahit. Boleh nampak perbezaan yang ketara di situ.

Apa yang istimewa tentang Alat jahitan Global ini?

  • Paling istimewa pada alat ini adalah pada harga dan kualitinya, Dengan harganya yang di bawah RM200, tetapi mempunyai kualiti yang lebih kurang sama dengan alatan yang berharga RM1000. Memang berbaloi dan bagi saya merupakan satu deal yang baik untuk alatan menjahit yang berharga sedemikian. Bagi saya, jenama ini adalah yang mesra beginner dan sesuai untuk mereka yang mula untuk menceburkan diri dalam arena jahitan. Berbaloi beli dengan harga yang sedemikian.
  • Mesin ini bukan sahaja dibekalkan dengan bekal kaki untuk menjahit, tetapi ada juga fungsi yang bagus di mana ianya boleh menjahit sendiri. Menarik bukan.
  • Mesin ini ada 8 jenis jahitan, banyak tu ada 8. Tetapi ingat, mesin ini tiada jahit tepi ye, kalau nak mesin jahit tepi murah boleh tengok di SINI. Jahitan pun kemas dan menarik, memang berbaloi untuk anda cuba sendiri.
  • Ada lampu kecil yang menarik, mudahlah nak menjahit di waktu-waktu yang kekurangan cahaya.

mesin jahit murah

Inilah antara beberapa item yang menarik yang ada pada Global Sewing Machine GSM 505 review daripada kami. Memang mesin jahit ini agak kecil, tetapi untuk beginner memanglah sangat berbaloi untuk anda beli dan pada saya merupakan satu pembelian yang berbaloi. Lebih mudah kalau beli di Lazada kerana harga di sana sangatlah murah berbanding dengan harga di kedai-kedai berdekatan.

Leave a Reply