Review Mesin Jahit Mini dan Testimoni lepas Beli di Lazada

Ramai yang mencari mesin jahit mini kerana tidak mahu yang terlalu banyak function. Biasanya kalau beli alatan menjahit yang kecil ini, fungsinya juga tidak kalah dengan mesin jahit yang heavy duty cuma yang menariknya adalah, barangan kecil ini biasanya agak ringan dan boleh digunakan dengan bateri. Ya, jenis ini juga portable dan boleh di bawa ke mana-mana. Anda boleh menjahit di pelbagai tempat dan sememangnya memudahkan anda terutama yang sering bergerak dari satu tempat ke tempat yang lain.

mesin jahit murah

Tips Pilih Alatan Menjahit Murah dan Berkualiti

Kalau nak beli mesin jahit tu, nasihat daripada saya adalah, cuba dapatkan yang berkualiti. Yang boleh digunakan untuk jangka masa yang lama. Siapa nak barang yang 2 atau 3 kali pakai dah rosak dan tak boleh pakai. Untuk alatan menjahit pun sama, carilah yang berkualiti sikit berbanding dengan yang memang langsung tak ada kualiti.

Jadi, kalau nak pilih alatan jahit yang nak beli di Lazada ini, tips yang menarik adalah beli je yang atas RM100. Bagi saya, dan beberapa pengalaman membeli belah secara online sama ada di Lazada atau di kedai-kedai lain di Malaysia, Memang barangan yang harganya RM100 dan ke atas mempunyai kualiti yang lebih baik daripada barangan yang harganya di bawah RM100.

Lagi satu, kalau nak cari barangan jahitan ini, Lazada adalah salah satu tempat yang boleh dipercayai berbanding dengan tempat-tempat lain. Tempat-tempat lain pun OK dan tak ada masalah, tetepi, memang saya percaya lebih sikit jenama Lazada berbanding dengan penjual lain. Dan beberapa barang yang saya dah beli di Lazada juga sampai kepada saya dengan selamat. Memang berbaloi.

Jadi, kalau anda memang mencari mesin jahit kecil dan mini, saya sarankan untuk anda dapatkan beberapa item yang saya rekemen ini. Ianya adalah yang popular yang ada di Lazada dan antara best seller di Lazada. Testimoni daripada barangan ini yang saya rekemen ini juga sangat bagus dan berpatutan.

1 Portable Sewing Machine 
2 Portable Mini Sewing Machine – Bestseller
3 Mini Sewing Machine – Singer

Tips Memilih Yang Terbaik Untuk Anda

Kalau nak pilih mesin jahit ini, pertama sekali kena tahu tujuan apa anda nak beli mesin tersebut. Kalau nak gunakan untuk jahit tepi, memang tak digalakkan untuk beli yang portable ataupun mini. Kalau anda nak bukak kedai jahit atau nak terima tempahan jahitan, memang kena beli yang mahal sikit dan boleh digunakan untuk jangka masa panjang. Untuk yang heavy duty sangat digalakkan untuk anda beli. Kalau anda masih baru nak belajar menjahit ini, memang jenis yang simple dan mini adalah sangat sesuai untuk anda gunakan dan beli. Bila dah pandai sikit, bolehlah beli mesin jahit yang pelbagai kegunaan tu.

Jadi, memang kena tahu tujuan anda, dan saya yakin, anda yang datang ke blog saya ini pasti sudah tahu tujuan anda untuk beli alatan yang mana. Berdasarkan kepada tujuan anda itu, ada banyak jenis dan pilihan berkualiti yang ada di Lazada yang anda boleh pilih.

Menarik bukan mesin jahit yang ada di Lazada ni. Kalau kena dengan tujuan anda dan anda memang ada duit untuk beli, saya galakkan untuk anda beli je satu. Belilah yang berbaloi dan boleh digunakan untuk jangka masa yang lama.

p/s : Kalau masih belum pandai menjahit, saya rekemen panduan INI. Terbaik

Leave a Reply