Skip to main content

3 Mesin Jahit Portable Murah di Pasaran

Ramai yang cari mesin jahit portable sekarang ini. Sebab memang semua benda nak dimudahkan, nak cari yang ringan dan mudah untuk dibawa ke mana-mana. Jadi, artikel pada kali ini memang ingin memberikan beberapa tempat dan tips untuk anda dapatkan portable sewing machine yang sememangnya menjadi rebutan ramai.

mesin jahit murah

Mana nak dapat mesin jahit mudah alih yang bagus?

Semua orang memang nakkan barangan yang berkualiti dan bagus. Barnagan yang boleh digunakan untuk jangka masa panjang. Salah satunya adalah mesin jahit mini dan portable. Memang bagus kalau ada satu dan anda boleh gunakan untuk jangka masa panjang. Jadi, mana nak dapatkan alat menjahit baju yang portable ini? Ada beberapa tempat yang anda boleh dapatkan alat mudah di bawa ke mana-mana ini.

Pertama adalah di shopping mall atau di kedai jahit. Memang shopping mall ada alat ini tetapi kadangkala agak mahal dan barangan yang ada ataupun stock yang ada pula agak limited. Sama juga di kedai yang memang menjual alatan menjahit, stock tak terlalu banyak, jadi tak banyak pilihan yang ada terutama jika anda memang mencari mesin jahit yang portable. Jadi apa pilihan yang ada?

Salah satu alternatif yang paling baik untuk mendapatkan mesin jahit serbaguna dan portable adalah dengan cuba dapatkan di Lazada. Lazada sememangnya satu tempat terbaik untuk dapatkan banyak barangan yang anda boleh dapatkan secara online termasuklah alat jahitan ini. Ada banyak pilihan yang ada di Lazada dan yang paling penting, penjual di Lazada boleh dipercayai. Banyak barangan yang saya dah beli di Lazada termasuklah mesin ini. Jadi, kalau nakkan yang jenama Singer, ataupun jenama Brother atau lain-lain jenama yang popular, semua anda boleh pilih di Lazada. Memang mumudahkan.

Saya rekemen 3 jenis pilihan ini, ianya adalah antara pilihan yang ringan dan portable yang bagus yang anda boleh beli;

1 High Quality Mini Portable Sewing Machine Murah
2 Mesin Portable Jenama Brother Murah 
3 Mesin Jenama Singer Portable di Pasaran Murah

Di atas adalah beberapa jenama pilihan yang pada kami sangat berbaloi yang memang saya rekemen untuk anda dapatkan satu. Memang terbaik.

Tips Memilih Mesin Jahit Mudah Alih dan Portable

Nasihat saya, kalau nak beli alat ini, belilah yang berkualiti dan tahan lama. Saya tak rekemen yang harganya di bawah RM100. Paling kurang pun RM100 ke atas. Tu untuk yang baru-baru nak belajar. Tapi kalau anda nak beli alat yang memang anda nak gunakan lama, saya cadangkan untuk beli yang mudah alih atau portable yang berjenama. Antaranya adalah Singer, Brother ataupun Janome pun salah satu alternatif yang bagus untuk alat menjahit baju yang bagus dan berkualiti.

Saya tahu, kalau boleh nak beli alat ini untuk digunakan jangka masa panjang. Kalau memang anda sudah tahu menjahit dan ingin mengambil upah menjahit, memang saya galakkan untuk anda beli mesin jahit yang berjenama terus. Jauh lebih berbaloi dengan harga dan kualiti yang anda bakal dapat.

Tujuan Beli Mesin Jahit

Satu lagi, anda kena tahu tujuan apa anda beli alat ini. Kalau nak membuat sulaman, memang ada alat khas untuk buat sulaman, ataupun nak buat jahit tepi pun ada ada alat jenis lain yang boleh lakukan semua ini. Kalau anda tahu apa yang anda nak beli, ianya akan lebih memudahkan anda untuk memilih barangan yang memang betul-betul perlu.

Itulah serba sedikit berkenaan dengan alat untuk menjahit baju. Kalau anda sudah pandai menjahit, teruskan dapatkan mesin jahit idaman hati. Kalau belum pandai menjahit tapi memang ada keinginan yang tinggi untuk belajar menjahit, saya sarankan panduan menjahit INI. Ianya adalah panduan yang memang telah membantu ramai orang untuk pandai menjahit.

Semoga berjaya.

Leave a Reply