Skip to main content

Review 3 Mesin Jahit Janome

Mesin jahit Jenome adalah salah satu jenama yang bagus dan berkualiti yang ada di pasaran Malaysia. Ia tidaklah sepopular alat jahitan terkenal lain seperti Singer ataupun Brothers tetapi memang ramai juga yang mencari jenama dari Jenome ini. Yang lebih penting adalah jenama Jenome ini memang mempunyai keunikannya yang tersendiri terutama bagi mereka yang dah lama gunakan sewing machine jenis ini. Kalau anda memang mencari alat jahitan jenama ini, saya nak rekemen antara beberapa tempat untuk anda dapatkan alat ini di pasaran.

Di mana nak dapatkan alat jahitan dan mesin jenama ini?

Kalau nak dapatkan mesin jahit jenis ini, sejujurnya agar sukar kerana stok yang agak terhad. Lagipun, alat ini tidaklah sepopular jenama Brothers ataupun Singer yang memang jenama yang tidak asing lagi di Malayai. Kalau anda memang mencari mesin jenama ini di shopping mall ataupun kedai-kedai yang menjual barangan jahitan, ada kemungkinan anda tidak akan terjumpa dan kalau adapun, ini agak terhad.

Jadi, di mana nak dapatkan mesin jahit jenis ini di pasaran?

Kalau nak dapatkan mesin jahit jenama Jenome ini, saya sarankan untuk anda beli je di laman Lazada. Ada beberapa pilihan yang baik untuk dapatkan jenama Jenome ini. Memang memudahkan untuk anda sebab laman Lazada memang banyak pilihan jenama alat jahitan yang pelbagai termasuklah jenama ini. Boleh je pilih yang mana berkenan. Untuk memudahkan anda, saya sarankan atau saya shortlistedkan 3 jenis pilihan terbaik jenama Jenome untuk anda pilih.

mesin jahit murah

Berikut adalah beberapa jenama dari Jenome yang ada di Lazada;

1 Janome Sewing Machine – Bestseller
2 Janome Sewing Machine – Portable 1
3 Janome Sewing Machine – Cheap and Portable

Banyak lagi alat jahitan lain yang ada di Lazada. Lebih mudah untuk dapatkan alatan ini di Lazada kerana memang ada banyak pilihan. Selain daripada jenama ini, ada lagi banyak jenama popular lain yang ada di pasaran. Antaranya adalah Singer, Brothers dan lain-lain semuanya anda boleh pilih dari satu laman web sahaja. Ianya memang memudahkan anda untuk dapatkan yang terbaik.

Satu lagi, memang nama Lazada adalah satu brand yang sedang meningkat naik terutama bagi mereka yang selalu membeli belah secara online. Saya percaya, Lazada sentiasa cuba untuk menjaga nama baik mereka di arena membeli belah secara online di Malaysia. Juga kualiti yang ada di dalam list barangan mereka. Kalau anda lihat ada masalah atau barang yang dipesan tidak sampai, boleh terus laporkan kepada pihak Lazada dan insyaAllah akan ada tindakan lanjut yang diambil.

Tips Memilih Sewing Machine Terbaik

Mesin Jahit daripada jenama Jenome adalah antara yang mempunyai kualiti yang bagus dan berbaloi untuk anda dapatkan. Boleh lihat 3 pilihan yang ada di atas sebagai antara pilihan yang ada bagi Jenome.

Untuk memilih alatan untuk menjahit baju jenis ini, yang paling penting untuk anda tahu adalah tujuan dan bajet yang anda perlu ada sebelum memilih alatan menjahit yang anda mahukan. Ada beza antara mesin jahit khusus untuk jahit tepi dan biasa. Satu lagi info penting, harga untuk alat jahitan berjenama ini adalah dalam range RM500 ke atas. Kalau memang anda mempunyai bajet sebanyak itu, memang digalakkan untuk anda dapatkan satu. Kualiti Jenome ini memang diakui dan memang berkualiti setanding dengan jenama lain yang sering digunakan di Malaysia.

Lakukan pilihan sekarang

Apapun, lakukan pilihan anda sekarang. Lagi cepat lagi bagus dan boleh mulakan kerja-kerja menjahit dengan segera. Apapun, sebagai tips akhir, kalau memang anda sudah pandai menjahit baju boleh teruskan untuk membeli alat jahitan seperti jenama Jenome ini, kalau belum pandai menjahit lagi, saya galakkan untuk anda dapatkan panduan jahit baju INI.

Leave a Reply