Skip to main content

3 Mesin Jahit Singer Murah di Pasaran

Kalau bercerita berkenaan dengan mesin jahit Singer murah ini, ianya memang satu jenama yang tidak asing lagi di Malaysia. Boleh dikatakan yang mesin jahit jenama Singer ini memang dicari dan dari segi kualiti pun sangat berbaloi. Jadi, kalau sesiapa yang sedang mencari mesin jahit ini, memanglah anda perlukan satu mesin jahit yang boleh digunakan untuk jangka masa yang panjang.

mesin jahit murah

Mesin Jahit Berkualiti daripada Singer

Singer adalah syarikat daripada Amerika dan merupakan jenama popular untuk mesin jahit di Malaysia. Walaupun kini sudah ada beberapa jenama alternatif yang ada di pasaran, tetapi jenama Singer tetap ulung dan merupakan antara jenama yang paling dipercayai jika anda bercerita tentang mesin jahit.

Seperti dalam tajuk artikel ini, iaitu 3 mesin jahit Singer murah yang anda boleh dapatkan di pasaran. Ya, saya dah shortlisted 3 jenis mesin jahit daripada Singer ini yang memang berbaloi untuk anda beli dan gunakan. Lagi satu memang mesin jahit jenama Singer ini tahan lama dan boleh digunakan sehingga berpuluh-puluh tahun lamanya.

Mana nak dapat Mesin Jahit Singer Murah

Kalau memang anda mencari mesin jahit Singer murah di pasaran, ada beberapa tempat yang anda boleh pergi untuk dapatkan mesin jahit ini. Anda boleh ke shopping mall ataupun ke kedai-kedai yang memang khusus untuk menjual peralatan menjahit. Di sana pasti ada jenama mesin jahit Singer.

Tetapi, saya lebih galakkan untuk anda beli mesin jahit Singer ini di laman online seperti Lazada. Kenapa saya beli di Lazada adalah kerana ada banyak pilihan. Terlalu banyak pilihan sebenarnya untuk anda pilih. Mungkin kerana stok yang ada di Lazada adalah tidak terhad berbanding kedai-kedai yang mempunyai masalah untuk menyimpan stok dan lain-lain lagi. Lagi satu, harga mesin jahit di Lazada adalah sangat kompetatif dan memang berdaya saing. Kadang-kadang memang jauh lebih murah berbanding dengan harga mesin jahit di shopping mall ataupun di kedai-kedai jahit.

Untuk memudahkan anda, saya dah shortlisted 3 jenama mesin jahit yang ada di Lazada. Mesin jahit yang saya liskan di bawah adalah antara mesin jahit yang bestseller dan memang berbaloi untuk anda beli. Boleh tengok mesin-mesin jahit tersebut di bawah;

1 Singer Heavy Duty Sewing Machine – Bestseller
2 Singer Sewing Machine MINI Size
3 Singer Sewing Machine 8280 

Tujuan beli mesin jahit Singer

Memang lebih mudah kalau anda beli mesin jahit dan tahu tujuan kenapa anda membeli mesin jahit tersebut. Kalau nak jahit tepi, kenalah beli mesin jahit yang ada fungsi jahit tepi dan kalau nak buat sulaman, kenalah beli mesin jahit yang ada fungsi sulaman. Jadi, memang berbaloi untuk anda dapatkan satu mesin jahit yang bagus di pasaran.

Saya yakin anda mesti dah tahu tujuan kenapa anda perlukan mesin jahit. Harap anda dapat membuat pilihan yang bijak dalam memilih mesin jahit terbaik anda. Apapun, memang mesin jahit Singer adalah mesin jahit terbaik pada masa kini.

Oh ye, selain daripada mesin jahit, kalau memang anda nak belajar menjahit tetapi tak tahu bagaimana nak bermula, saya cadangkan untuk anda dapatkan panduan belajar menjahit ini. Boleh dapatkan di SINI. Ianya sesuai untuk mereka yang nak belajar menjahit atau nak mengasah skill dan teknik jahitan sedia ada.

Leave a Reply