Skip to main content

2 Review Mesin Jahit Sulam Murah

Bagi yang mencari mesin jahit sulam murah yang ada di pasaran. Mungkin ramai yang bertanya kat mana nak dapatkan alat untuk menjahit sulam yang murah dengan harga yang berpatutan. Artikel pada kali ini, saya nak tunjukkan di mana tempat yang paling sesuai untuk anda dapatkan alat khas untuk sulaman yang murah di pasaran.

Kalau nak ikutkan, mesin jahit yang ada fungsi sulaman ini agak mahal. Dari segi stok pula agak terhad. Kalau anda cari jenis alat ini di kedai-kedai berhampiran ataupun shopping mall, memang belum tentu ada. Kalau ada pun, stok memang tak banyak ataupun tak ada pilihan sangat. Oleh itu, saya nak rekemen beberapa jenis dan model yang membolehkan anda melakukan proses sulaman. Ianya sangat berguna tertutama bagi anda yang memang sedang mencari alat khas untuk sulaman ini.

Mana Nak Dapat Alat Khas Untuk Sulaman?

Saya rekemen anda untuk dapatkan mesin jahit untuk membuat sulaman ini di Lazada. Ya, Lazada. Kalau dulu, ramai yang ingatkan Lazada cuma menjual barangan seperti barangan elektrik sahaja, tetapi kini, Lazada juga mempunyai barang yang anda boleh jual seperti barangan ini. Terdapat perlbagai jenis alat jahitan yang ada di Lazada, mesin jahit tepi, mini, portable dan banyak lagi. Belum lagi jenama yang dah memang terkenal pun dah ada di sana. Singer, Brother, Juki dan lain-lain jenama yang ada.

Kalau anda memang sedang mencari alat jahitan untuk sulaman yang murah yang ada di pasaran, memang digalakkan untuk anda cari di Lazada. Ya, mesin jahit yang memang khusus untuk sulaman pun ada di sana. Tak percaya? Boleh tengok di bawah ini; Saya dah mudahkan anda dan dah shortlistedkan beberapa alatan menjahit khusus untuk sulaman yang ada di Lazada. Saya senaraikan 2 pilihan terbaik kepada anda;

1 Untuk Sulam – Brother – NV955 – Terbaik di Lazada
2 Untuk Sulam – Brother – NV980D – Alternatif terbaik di Lazada

Sebenarnya, ada banyak lagi mesin jahit lain yang ada di Lazada. Selain daripada itu, banyak lagi item-item lain yang dijual. Bagi saya, yang paling penting adalah, Lazada lebih dipercayai daripada laman lain seperti mudah, lelong dan lain-lain lagi. Ini berdasarkan kepada pendapat saya sendiri. Lagipun, lebih mudah untuk berjual beli di Lazada.

Tips Untuk Beli Mesin Jahit atau Barangan Di Lazada

Kalau nak beli mesin jahit atau barangan yang seumpamanya di Lazada, perlu diingatkan adalah bajet anda. Kalau memang anda mempunyai bajet untuk membeli barangan di Lazada, silakan beli. Alat jahitan khusus untuk sulam ini bukannya murah dan harganya pun memang mahal berbanding dengan alat dengan fungsi lain. Kalau memang anda ada bajet dan memang anda gunakan mesin ini sebaiknya, lebih berbaloi untuk anda beli sahaja.

Kalau anda gunakan untuk sekali sekala sahaja, saya cadangkan untuk anda upah sahaja. Apapun, biarlah berbaloi, kalau anda gunakan mesin sulaman ini untuk perniagaan anda, memang digalakkan untuk anda beli sahaja. Lebih mudah dan akan balik modal untuk jangka masa panjang. Apa yang lebih penting adalah modal yang anda keluarkan.

Apapun, 3 jenis mesin di atas adalah antara yang paling berbaloi untuk anda beli kalau memang anda mencari mesin jahit sulam. Lakukan pilihan yang bijak ketika membeli dan kalau nak membeli tu, biarlah berbaloi.

Leave a Reply