Skip to main content

Review 3 Mesin Jahit Tepi Brothers Terbaik & Murah

Mesin jahit tepi Brothers pun antara mesin jahit yang top dan mendapat sambutan di Malaysia. Jenama Brothers dalam arena mesin jahit di Malaysia juga setanding dengan jenama mesin jahit lain di Malaysia ini. Kualiti dan ketahanan mesin pun memang tidak dinafikan, antara yang terbaik dan tidak salah kalau saya nak katakana yang harga mesin ini juga agak mahal. Tetapi tak apa, walaupun mahal sedikit asalkan kualiti terjamin.

Fokus artikel kali ini adalah untuk memberikan sedikit info berkenaan dengan mesin jahit Brothers ini. Kelebihan dan kekurangan yang ada dan di mana nak dapatkan mesin jahit brothers ini dengan harga yang paling murah. Bukan sahaja murah, malah banyak pilihan yang ada, semua di satu tempat sahaja.

mesin jahit terbaik

Di mana nak dapatkan mesin jahit Brothers ini?

Kalau anda nak cari alatan menjahit baju bahagian tepi jenama Brothers ini, memang tidak salah kalau saya katakan yang tidak banyak pilihan yang ada kalau anda cari di kedai-kedai jahit yang ada. Di shopping mall lagilah tak banyak pilihan yang ada. Kalau ada pun, harganya agak mahal sedikit. Jadi, kalau anda nak dapatkan mesin jahit tepi berjenama Brothers ini, tempat terbaik nak dapatkannya adalah di laman online.

Antara laman online untuk dapatkan mesin ini adalah di Lazada. Ya, Lazada, memang terbaik kerana memang banyak pilihan mesin jahit yang ada di sana. Harga yang ditawarkan pula memang biasanya lebih rendah daripada anda beli di kedai-kedai jahit ataupun shopping mall. Kadangkala saya nampak reviewer kata yang harga di Lazada lebih murah daripada harga yang ditawarkan di laman brothers sendiri. Jadi, pada saya, memang berbaloi untuk anda dapatkan mesin jahit di Lazada. Lagilah kalau anda cari jenama Brothers.

Untuk memudahkan anda, saya dah listkan beberapa mesin jahit tepi yang memang hot dan mendapat sambutan di Lazada. Semua mesin yang saya senaraikan di bawah ini adalah berjenama Brothers. Boleh tengok top 3 mesin jahit yang saya senaraikan;

1 Overlock Mc Brand Brothers dengan Harga Murah
2 Overlock Mc Jenama Brothers Bestseller
3 Alatan Jahitan Popular di Lazada Berjenama Brothers

Berkenaan dengan Lazada, memang tidak dinafikan yang ada juga laman-laman lain yang menjual alatan jahitan tepi termasuklah yang berjenama Brothers. Tetapi pada saya, pembelian di Lazada lebih dipercayai dan Lazada juga perlu untuk menjaga nama baik mereka daripada dirosakkan. Oleh itu, jika saya hendak membeli barang daripada Lazada ataupun dari laman-laman lain, saya lebih memilih untuk membeli mesin jahit di Lazada kerana faktor jenama itu sendiri. Pembelian di Lazada lebih diyakini berbanding dengan pembelian di laman-laman lain.

Tips Membeli Mesin Jahit Brothers Murah di Lazada

Ini adalah tips yang sangat penting jika anda nak buat pembelian untuk mesin jahit atau apa sahaja di Lazada. Kalau nak ikutkan, harga untuk jenama Brothers ini tidaklah murah, malahan mencecah hingga ribuan ringgit. Jadi memang kalau boleh, anda tidak mahu ditipu ataupun membeli barangan yang salah. Untuk mengelakkan daripada terjadi, saya rekemen satu tips yang paling baik.

Tips lain adalah, ikut bajet anda. Kalau boleh belilah berdasarkan kepada bajet anda. Kalau anda ada bajet RM2000, memang banyaklah pilihan yang anda boleh pilih. Cuma, kalau bajet besar, insyaAllah, mesin itu akan lebih tahan lama dan berbaloi untuk gunakan jangka masa panjang. Disebabkan oleh harga alat ini sedikit mahal, pastikan anda gunakan alat ini dengan betul-betul.

Satu lagi, harga model jahitan tepi ini agak mahal. Kalau anda ingin menjahit tepi beberapa helai baju dan jarang sekali menggunakan mesin ini, saya cadangkan anda upah je dulu jahit tepi dengan orang lain. Tapi kalau memang anda kerap guna mesin jahit tepi ini, memang tidak salah kalau anda membeli mesin jenama Brothers. Kualiti terjamin dan harga pun berpatutan.

Beli Biar Berbaloi dan Gunakan Jangka Masa Panjang

Kalau nak ikutkan, belilah barangan dan gunakan untuk jangka masa panjang. Produk Brothers ini memang banyak dan anda juga boleh membuat pilihan anda di Lazada. Bagi saya, Lazada adalah tempat shopping yang terbaik yang ada di Malaysia.

Leave a Reply