Review 3 Mesin Jahit Tepi Singer Murah

Ramai yang mencari mesin jahit tepi Singer kerana memang percaya dengan brand daripada Singer sendiri. Jenama Singer adalah satu jenama yang tidak asing lagi di Malaysia dan merupakan antara mesin jahit yang paling banyak digunakan di Malaysia. Jadi, memang tak salah kalau ramai yang mencari alatan untuk jahitan tepi menggunakan mesin dari Singer. Ianya memang satu jenama yang tidak asing lagi di Malaysia.

mesin jahit terbaik

Mana nak dapat alatan brand Singer ini?

Kalau memang anda mencari mesin jahit tepi jenama Singer ini, ada beberapa tempat yang anda boleh pergi untuk dapatkan alatan jahit tepi brand Singer ini. Salah satunya adalah anda boleh dapatkan di shopping mall atau kedai alatan menjahit.

Bersasarkan pengalaman saya, tak banyak pilihan mesin jahit daripada shppping mall ini kerana faktor simpanan stok dan lain-lain. Lagilah kalau overlock sewing machine ini yang kosnya boleh mencecah rm1000 dan ke atas. Kerana faktor harganya yang agak mahal ini, memang tidak banyak stok yang kedai mampu simpan. Disebabkan oleh itu, saya lebih rekemen kalau anda dapat beli jenama Singer ini secara online. Lebih banyak pilihan kalau anda cari alatan ini secara online.

Beli secara online lebih berbaloi kerana anda boleh buat banyak pilihan dari pelbagai jenama. Harga pula jauh lebih murah daripada harga pasaran. Kalau nakkan mesin jahit singer secara online dengan harga yang berbaloi, saya cadangkan untuk anda dapatkan di Lazada. Untuk alatan menjahit baju bahagian tepi yang berjenama Singer, saya shortlisted 3 jenis mesin yang terbaik dan sudah mempunyai testimoni. Lebih baik untuk anda dapatkan barang yang suda ada orang yang membeli berbanding anda yang menjadi pembeli pertama. Di bawah adalah 3 jenama mesin tersebut yang anda boleh dapatkan dipasaran;

1 Singer 14N555 termurah di pasaran
2 Singer 14N655 harga paling kompetatif
3 Singer 14n735 termurah, KLIK untuk tengok harga

Sebenarnya, banyak lagi pilihan lain, tetapi kalau anda memang nak mencari alat menjahit baju jenama Singer yang boleh jahit tepi, 3 list di atas adalah yang terbaik yang anda boleh dapatkan. Apa yang lebih penting adalah anda memilih yang terbaik berdasarkan kepada bajet anda. Cadangan saya letak je bajet anda dalam RM1500 dan ke atas untuk mesin jahit tepi ini.

Tips Beli Alat Jahitan, ukur poket sendiri

Nasihat saya, memang mesin ni mahal harganya, sehingga cecah ribuan ringgit. Kalau anda cuma nak guna sekali atau dua kali, saya cadangkan untuk anda upah je dengan kedai jahit tepi di kedai-kedai jahit. Lebih berbaloi kalau guna beberapa kali sahaja untuk upah di kedai-kedai jahit. Tetapi kalau memang anda kerap gunakan mesin jahit tepi ini, saya memang rekemen anda dapatkan satu. Kalau anda ada business kedai jahit ataupun mula mengambil upah menjahit, memang saya rekemen anda dapatkan satu, ianya memang memuahkan anda di kemudian hari.

Boleh tengok video di bawah untuk macam mana alatan jenama Singer 14n555 dan 14n655 beraksi.

Jenama Singer adalah yang terbaik setakat ini. Boleh pilih berdasarkan kepada bajet anda. Bagi saya, kalau nak beli tu biar berbaloi. Biar beli harga mahal sikit untuk gunakan lebih lama.

Inilah serba sedikit review saya untuk mesin jahit brand Singer murah. Buat keputusan anda untuk memilih yang terbaik

Leave a Reply