Skip to main content

Best Mesin Jahit Tepi Terpakai – 3 Alternatif Terbaik

Saya tahu, ramai yang mencari mesin jahit tepi terpakai kerana harga alatan jenis ini agak mahal dan kadangkala lebih mahal daripada jenis yang biasa. Artikel pada kali ini khusus untuk memberikan info kepada anda berkenaan dengan tempat untuk membeli overlock sewing machine murah yang anda boleh dapat yang pada saya merupakan alternatif terbaik untuk alatan jahitan tepi 2nd hand.

Banyak pilihan alatan untuk menjahit yang popular antara jenama yang popular adalah Brothers ataupun Singer. Kedua-dua jenama ini memang mendominasi pasaran untuk alatan menjahit baju di Malaysia.

mesin jahit murah

Alternatif kepada Alat Jahitan Tepi Terpakai

Sudah tentu bila anda mecari alatan yang 2nd hand, anda mahukan alatan dengan kualiti yang bagus dan harga yang murah. Memang kalau nak ikutkan, harga mesin jahit tepi ini kadangkala mencecah ribuan ringgit. Oleh sebab itu, antara alternatif yang ada adalah untuk mencari alatan menjahit dengan harga yang murah tetapi masih lagi mengekalkan kualiti yang sama. Antara alternatif terbaik adalah dengan membeli alatan yang terpakai ataupun 2nd hand.

Mesin 2nd hand, berbaloi ke untuk guna?

Dengan membeli mesin jahit tepi dengan harga 2nd hand, memang tidak dinafikan yang anda dapat membeli daripada berangan yang berjenama dengan harga yang lebih murah sedikit. Akan tetapi, adakah ianya berbaloi untuk anda dapatkan yang terpakai. Apapun, ada beberapa risiko yang anda perlu ambil kira jika anda membeli barangan yang terpakai. Antara risiko yang ada adalah ianya cepat rosak dan tidak dapat digunakan untuk jangka masa yang lama.

Anda perlu memilih yang terbaik bagi mendapatkan mesin jahit terpakai yang bagus.

Bagaimana nak memilih ini bergantung kepada kepakaran anda dan kadang-kadang nasib. Oleh itu, adalah lebih baik untuk anda cuba dapatkan yang murah dengan harga yang pada saya mampu milik. Saya lebih rekemen anda untuk dapatkan jenis yang baru walaupun ianya bukan jenama yang terkenal tetapi tetap mesin baru. Ianya lebih berbaloi untuk anda gunakan dan jika ada yang rosak, boleh gunakan warranty.

Di mana nak beli overlock sewing machine murah?

Kalau nak cari alatan untuk tujuan menjahit tepi yang murah dan ada banyak pilihan yang ada, saya rekemen untuk anda cari di Lazada sebagai salah satu tempat untuk membeli mesin jahit. Ada banyak pilihan yang ada di sana termasuklah mesin jahit second hand untuk jahit tepi. Untuk memudahkan anda, saya dah senaraikan 3 pilihan alatan menjahit yang paling berbaloi untuk anda beli dan merupakan antara alternatif terbaik untuk alat menjahit baju 2nd hand ini. Berikut adalah 3 pilihan terbaik yang ada di Lazada;

1 Jenama Konwa – Termurah di LAZADA
2 Singer Murah 14N555
3 Juki Murah

Bagi saya, Lazada merupakan satu paltform yang sedang berkemabng naik dan mempunyai banyak produk yang dipasarkan. Antara produk yang dipasarkan adalah mesin jahit dan lain-lain lagi produk lain yang berkualiti. Apa yang lebih penting adalah jenama Lazada memang dipercayai dan berbaloi utnuk anda beli di sana.

Beli untuk kegunaan jangka masa panjang

Mesin jahit merupakan satu pembelian yang agak mahal. Oleh itu, adalah digalakkan untuk anda membeli mesin yang berbaloi dan digunakan untuk jangka masa panjang. Untuk digunakan lama, adakah alatan 2nd hand ini berbaloi dan memang sesuai untuk digunakan lama? Ianya terpulang kepada anda, tetapi, saya lebih rekemen mesin jahit tepi yang baru walaupun jenama masih belum terkenal lagi.

Leave a Reply