Skip to main content

3 Pilihan Periuk Nasi Elektrik Terbaik

Sekarang ini sudah ada banyak pilihan periuk nasi elektrik di Malaysia. Dengan adanya rice cooker teknologi elektrik ini, memang memudahkan kerja memasak nasi, kerana dengan hanya mengisi air pada sukatan yang betul, tekan butang masak dan tunggu sahaja sehingga nasi masak dalam 30 minit. Semuanya jadi mudah dan cepat. Tidak perlu lagi untuk perlahankan api apabila nasi sudah kering seperti dahulu.

Sekarang ini pun, rata-rata ramai yang sudah mula menggunakan alatan dengan kuasa elektrik kerana harganya tidaklah terlalu mahal dan yang paling penting sekali adalah memudahkan urusan anda.

Jadi, kali ini, kami akan berikan beberapa jenis pilihan rice cooker berkuasa elektrik terbaik yang anda boleh dapatkan di pasaran. Juga, ada beberapa tempat yang anda boleh survey alatan mana yang terbaik dan tentukan yang mana satu yang berbaloi untuk anda. Bila dah jumpa jenis yang anda inginkan, bolehlah terus untuk memikirkan sama ada berbaloi atau sebaliknya.

Electric Rice Cooker Murah – Pilihan Yang Ada

Tidak susah untuk dapatkan jenis yang mempunyai kuasa elektrik kerana anda memang boleh dapatkannya di kedai-kedai elektrik berdekatan. Di shopping mall pun ada banyak yang anda boleh dapatkan daripada pelbagai jenis dan jenama. Juga saiz yang anda inginkan. Tetapi, kali ini, untuk memudahkan anda membuat survey terkini teknologi elektrik, kami mencadangkan beberapa pilihan dibawah ini untuk anda lihat harga terkini di kedai-kedai online;

1 Murah Khind – KLIK Untuk harga terkini dan spec

2 Murah Media – KLIK untuk survey harga sekarang

3 Panasonic – Harga dan kualiti berbaloi

Sebenarnya, banyak lagi pilihan alatan berkuasa elektrik yang ada dan di atas adalah antara pilihan terbaik yang anda boleh dapatkan di Lazada. Kalau anda tengah survey tu, inilah harga terkini yang anda boleh dapatkan di Lazada. Lagi satu yang menariknya adalah, anda tidak perlu keluar membeli di kedai elektrik berdekatan, cukup hanya order secara online dan yang anda inginkan terus sampai ke rumah. Memang tidak perlu untuk mengisi minyak dan mencari parking semata-mata untuk dapatkan alat memasak nasi pelbagai fungsi berkuasa elektrik ini.

Periuk Serbaguna Pelbagai Fungsi

Kalau anda mahukan periuk nasi, tidak perlulah periuk ajaib atau periuk serbaguna ini. Periuk serbaguna ini adalah periuk tekanan yang fungsinya adalah untuk memudahkan dan mempercepatkan anda memasak. Ya, kalau dulu, anda masak nasi mengambil masa sehingga 30 hingga ke 50 minit, dengan periuk tekanan ini, anda hanya memerlukan 8 minit untuk memasak nasi. Lagi, kalau nak rebus daging tu tidak terlalu lama, dalam 10 minit sahaja daging sudah empuk. Juga pelbagai lagi resepi periuk menggunakan periuk tekanan lain yang anda boleh dapatkan.

Tetapi, harga periuk tekanan ini lebih mahal sedikit daripada alat memasak nasi. Anda boleh lihat periuk tekanan Phillips INI untuk mendapatkan info lanjut.

Kalau anda rasa tidak perlukan periuk tekanan ini pun tidak mengapa. Tetapi, alatan untuk memasak nasi hanya terhad untuk memasak nasi dan tiada fungsi lain yang betul-betul speasifik.

Beli Periuk Nasi Biarlah Berbaloi

Alang-alang membeli tu, biarlah beli berbaloi dan tahan lama. Ada banyak jenis alatan untuk memasak nasi berkuasa elektrik murah seperti Panasonic juga kapasiti 10L, jenis yang kecil dan lain-lain. Beli berdasarkan kepada fungsi, jika anda inginkan fungsi yang besar, beli yang besar lebih berbaloi. Jua, pilihlah yang berjenama agar periuk yang anda gunakan tahan bertahun-tahun dan pembelian anda adalah satu pembelian yang sangat berbaloi.

Leave a Reply