Skip to main content

Review 3 Periuk Kukus Elektrik Terbaik

Periuk kukus elektrik merupakan antara barang yang penting terutama bagi mereka yang ingin mendapatkan yang terbaik dalam memasak. Periuk kukus atau steamer juga mempunyai banyak kegunaan yang anda perlu tahu, dan kalau anda gunakan sebaiknya, memang banyak membantu anda dan memudahkan kerja-kerja seharian anda.

Kalau dulu, stimer ini selalu digunakan untuk memanaskan makanan. Tetapi, ternyata, selain daripada memanaskan makanan, anda juga boleh menggunakan alat ini untuk membaking kek. Ya, memang banyak fungsi alat pelbagai kegunaan ini kalau anda gunakan dengan sebaiknya. Kalau anda tahu resepi ikan masak stim, memang boleh gunakan untuk memasak makanan ini.

Jadi, pada kali ini, saya nak berikan beberapa review penting juga beberapa fungsi penting untuk alat pengukus ini. Juga beberapa jenama yang memang digalakkan untuk anda dapatkan alat ini di pasaran. Selain daripada periuk kukus ini, anda juga boleh mendapatkan oven murah pada harga tak masuk akal. Kalau ada oven ini, lebih mudah untuk membuat kerja-kerja seperti memanggang dan lain-lain lagi.

periuk-tekanan-murah

Periuk kukus manual vs elektrik

Ada beberapa kelebihan terutama kalau anda gunakan periuk kukus berkuasa elektrik ini berbanding dengan yang berkuasa manual yang ada di pasaran. Yang paling ketara untuk steamer berkuasa elektrik akan menggunakan tenaga elektrik berbanding dengan alatan yang manual adalah berkaitan dengan fungsi timer. Anda dapat set masa untuk proses kukus berbanding dengan manual. Jadi, tidak perlu memeriksa masakan anda dengan kerap. Dari segi keselamatan pun, yang berkuasa elektrik lebih selamat kerana ada fungsi keselamatan kalau-kalau anda terlupa untuk matikan apa yang anda kukus.

Satu lagi fungsi yang penting adalah, tidak banyak air yang menitik kalau menggunakan alat ini. Ianya adalah teknologi yang direka sebegitu dan memang sesuai terutama kalau anda ingin memasak makanan.

Pengukus elektrik murah di pasaran

Kalau nak ikutkan, memang banyak pengukus elektrik murah di pasaran. Ianya datang daripada pelbagai jenama. Kalau anda mencari pengukus yang terbaik, ada beberapa jenama yang memang saya rekemen. Salah satunya adalah pengukus elektrik Trio atau Trio food steamer. Harganya mampu beli, berkapasiti besar dan terbaik di pasaran. Review untuk pengukur Trio ini pun sangatlah baik. Kalau memang anda mencari pengukus trio ini, boleh ke SINI untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Antara jenama lain yang ada di pasaran adalah Pengukus Elektrik Panasonic. Kalau memang anda mencari pengukus elektrik Panasonic, memang saya rekemen pengukus jenama Panasinic ini. Selain daripada fungsi pengukus, alat ini juga boleh digunakan untuk aktiviti memasak. Memang terbaik dan kalau anda inginkan maklumat lanjut berkenaan dengan penguku ini, boleh ke SINI.

Satu lagi pengukus elektrik yang popular dan terbaik adalah jenama Super Good ini. Ianya boleh dikatakan antara pengukus terbaik yang ada di pasaran dan alternatif yang bagus untuk 2 jenama di atas. Kapasiti ruangan juga dan dilengkapi dengan timer dan ciri-ciri keselamatan untuk mengelakkan anda daripada perkara-perkara tidak diingini. Memang terbaik dan bagus untuk anda. Dari segi harga pula, ianya boleh dikatakan sebagai murah dan pada saya, yang paling penting adalah ianya mempunyai beberapa review daripada bekas pelanggan.

Selain daripada 3 pengukus elektrik ini, masih banyak lagi pilihan barangan elektrik yang ada di Lazada untuk anda pilih. Juga pengukus lain, ianya terpulang kepada anda untuk mendapatkan pengukus berdasarkan kepada apa yang anda mahukan.

Beli pengukus biarlah berbaloi

Kalau nak beli alat seperti pengukus ini, biarlah berbaloi untuk anda gunakan dan boleh digunakan untuk jangka masa yang lama. Yang paling penting adalah anda berpuas hati dengan barangan yang anda beli.

Leave a Reply