Skip to main content

Review Peti Ais Murah di Pasaran Bawah RM600

Ramai yang mencari peti ais yang murah kerana ianya merupakan satu kelengkapan rumah yang penting. Sekarang ini pun, memang boleh dikatakan setiap rumah akan ada satu peti sejuk. Ianya merupakan barangan yang wajib ada untuk kegunaan di dapur dan menyimpan peralatan masakan.

Jadi, saya terpanggil untuk memberikan sedikit info berkenaan dengan peti ais murah. Di mana nak dapatkan dengan harga murah beserta beberapa recomendation daripada kami. Memang ketika awal-awal baru berkahwin dulu, terutama dalam kekangan bajet yang agak kecil, kalau jumpa set alat ini dan mesin basuh dengan harga yang murah tu memanglah memudahkan. Ingat lagi masa tu, saya survey hampir 5 kedai elektrik hanya untuk mencari peti ais yang murah dibawah RM600. Jadi, saya terpanggil untuk menulis tips pada kali ini sebagai tips kepada mereka yang mencari ice box ini.

Antara jenama lain yang kami rekemen adalah Panasonic dan Peti Ais LG apapun, banyak pilihan lain yang ada di pasaran untuk peti sejuk pada harga yang murah dan berpatutan.

peti-ais-murah

Peti Ais dengan harga murah

Dimana nak dapatkan dengan harga murah? antara cara termudah adalah dengan survey beberapa kedai elektrik. Kalau anda survey 3 atau 4 kedai elektrik, memang akan jumpa satu atau dua kedai yang akan memberikan kepada anda barangan ini dengan harga yang murah. Disebabkan itu, anda perlu untuk pergi ke banyak kedai elektrik, untuk buat survey yang pada saya agak tidak menjimatkan masa.

Cara kedua adalah dengan cari alatan penyejuk ini secara online sahaja. Banyak pilihan yang anda boleh beli secara online. Anda boleh survey berdasarkan kepada jenis, kapasiti, harga ataupun jenama. Semua anda boleh lakukan di satu tempat yang sama. Memang memudahkan urusan anda.

Kalau anda mahukan peti ais dengan harga yang murah dan ada banyak pilihan, antara pilihan yang ada adalah dengan membuat pembelian di Lazada. Lazada merupakan satu laman online yang menjual banyak barangan menarik seperti mesin basuh, oven, blender dan lain-lain lagi. Kalau nak cari peti ais pun tiada masalah sebab memang ada dijual di sana. Dari segi penghantaran pun tiada masalah kerana tidak mahal dan berbaloi. Untuk memudahkan anda, saya dah shortlisted 3 pilihan terbaik berdasarkan kepad ajenama dan harga yang ada di Lazada. Boleh tengok di bawah untuk mendapatkan maklumat lanjut;

1 Peti Sejuk Jenama Panasonic murah di pasaran – KLIK untuk Info Lanjut
2 Peti Sejuk Hisense Murah – Harga siap shipping
3 Alternatif untuk peti sejuk murah jenama Hisense

Selain daripada 3 pilihan terbak yang ada di atas, masih ada banyak lagi pilihan yang ada di Lazada yang anda boleh pilih. Yang paling penting adalah, anda puas hati dengan barangan yang anda beli dan ianya lebih jimat dari segi harga dan masa. Bagi mereka yang sentiasa sibuk dan tidak sempat nak buat survey ke kedai-kedai elektrik berhampiran, pembelian di Lazada adalah antara pilihan yang bijak. Anda survey sahaja secara online, buat pembelian, dan beberapa hari kemudian, barangan yang anda beli terus sampai ke rumah.

Lagipun memang banyak pilihan barangan rumah yang ada di Lazada ini. Memang memudahkan anda membuat pilihan yang terbaik.

Belilah yang berbaloi

Ya, belilah barangan yang berbaloi untuk anda beli. Dengan adanya kedai online ini, semuanya jadi mudah dan yang penting sekali adalah, ianya memudahkan anda untuk membuat pilihan yang terbaik berdasarkan kepada apa yang anda mahukan.

Kalau nak beli peti sejuk murah tu, belilah yang berjenama, dan mempunyai rating dan feedback yang baik. Rating dan feedback ini memang sedikit sebanyak membantu anda untuk membuat pemilihan dalam memilih yang terbaik.

Leave a Reply