Skip to main content

5 Barang Hantaran Untuk Lelaki Paling Kreatif – Mesti Suka

Apa barang hantaran untuk lelaki yang sesuai? Ianya bergantung kepada minat bakal pasangan anda tersebut. Juga beberapa faktor lain bagi anda yang ingin memberikan yang terbaik kepada bakal pasangan hidup anda. Sekarang ini ada bermacam jenis barang hantara yang anda boleh berikan kepada pasangan anda, ianya bergantung kepada bajet dan kreativiti anda sendiri.

Kali ini, kami akan memberikan beberapa tips dan idea kepada anda untuk barangan hantaran lelaki. Anggaplah ianya merupakan pemberian kepada bakal suami anda dan tentunya anda mahukan yang terbaik kan? Untuk itu, ini adalah antara beberapa idea menarik dari kami yang mungkin anda boleh berikan kepada pasangan anda. Boleh lihat sendiri apa yang ada untuk anda berikan.

Pilihan Berbaloi dan Terbaik Untuk Lelaki

Barangan hantara bergantung kepada bajet anda. Perkara ini pun boleh dibincangkan dengan bakal pasangan sama ada berapa dulang yang nak diberikan dan sebagainya. Biasanya dalam bentuk ganjil, 5 dibalas 7 ataupun 9 dibalas 11, bergantung kepada pilihan. Ianya tidak wajib tetapi hanyalah adat sahaja.

Bergantung juga sama ada barangan hantaran ini adalah untuk pertunangan ataupun untuk perkahwinan. Kalau untuk pertunangan tidak memerlukan bajet yang besar pun, dan lebih berbaloi kalau berikan hadiah yang lebih besar atau lebih bernilai semasa perkahwinan nanti. Apapun, terpulang kepada anda nak dapatkan yang mana satu.

Apapun, terus pergi kepada idea terkini barangan hantaran untuk lelaki.

#1 Al Quran dan Sejadah

Tiada masalah untuk anda berikan al Quran dan sejadah sebagai satu barang hantaran. Ianya tidak terlalu mahal tetapi acceaptable. Kalau nak berikan Quran tu, kami rekemen yang ada terjemahan. Mana tahu bakal tunang anda nak baca dan nak tahu maksud sekali kan. Jadi ini adalah antara pilihan yang baik dan harga pun tidaklah terlalu mahal. Boleh tengok pilihan yang ada di SINI.

#2 Smartphone

Lelaki memang minat gadjet. Tidak semua lelaki tetapi majoriti memang begitu. Tiada masalah untuk berikan gadjet kepada pasangan anda. Belilah yang berbaloi dan tahan lama. Ada banyak pilihan sekarang ini bergantung kepada bajet anda dari yang murah kepada yang mahal. Kami rekemen jenama Asus Zenfone 4 ini, speasifikasi power, harga pun bolehlah tahan, kalau tak mahu yang ini pun tiada masalah kerana ada banyak lagi pilihan lain yang ada di pasaran.

#3 Minyak Wangi

Minyak wangi pun anda boleh berikan sebagai salah satu hadiah kepada pasangan anda. Tidak terlalu mahal, dalam RM50 dah boleh dapat pilihan yang berkualiti dan berbaloi untuk anda. Jenama yang kami cadangkan adalah CK DI SINI. Banyak lagi pilihan lain yang anda boleh fikirkan untuk anda berikan kepada pasangan anda. Pilihlah yang mana yang berbaloi untuk pasangan anda.

#4 Baju Formal dan Tak Formal

Baju pun adalah antara yang anda boleh berikan. Dahulu, isteri saya memberikan baju kemeja untuk saya gunakan dan tahan sehingga hari ini. Anda boleh berikan perkara yang sama kepada pasangan anda juga. Harga yang ada pun sangatlah berbaloi dan antara pilihan yang baik untuk digunakan jangka masa panjang. Baju T Shirt dan baju batik pun adalah antara idea yang kami sarankan. Bergantung kalau pasangan anda memang menggunakan baju batik untuk ke tempat kerja. Kalau nak pilihan kemeja yang berbaloi, boleh lihat di SINI.

#5 Cermin Mata Rayban

Pun antara idea yang diluar kotak. Ianya penting kalau pasangan anda kerap memandu kereta ke luar ataupun ketika balik kampung. Boleh pertimbangkan dan masukkan dalam list idea ini untuk hantara lelaki. Boleh tengok pilihan yang ada di SINI.

Banyak lagi sebenarnya idea lain untuk barangan hantara kepada pihak lelaki. Yang menarik adalah, hampir kesemuanya anda boleh dapatkan di Lazada ataupun kedai online pada harga yang murah. Jimat masa anda kerana anda hanya membuat pembelian dan barangan yang anda beli akan terus sampai ke rumah. Menarik kan.

Barangan Hantaran Tunang Yang Wajib

Sekarang ini pun ramai yang mengenakan barangan hantaran untuk majlis pertunangan mereka. Ianya bergantung kepada masing-masing, ada yang nak majlis pertunangan yang meriah dan ada juga yang nak majlis pertunangan yang simple. Ianya bergantung kepada keluarga masing-masing dan pilihan sendiri. Kali ini, kami ingin memberikan beberapa idea bernas berkenaan dengan idea barangan hantaran tunang yang wajib.

Banyak pilihan barangan untuk pertunangan dan kami akan bahagikan beberapa bahagian yang penting untuk pihak lelaki dan pihak perempuan. Dari situ anda boleh tentukan sendiri yang mana yang berbaloi dengan anda. Apapun, kena lihat juga kepada bajet yang anda ada, dari bajet yang anda ada, boleh dapat banyak pilihan hantaran yang berkualiti pada harga yang terbaik.

Pilihan Hantaran Untuk Majlis Pertunangan Simple Dan Murah

Ada beza kalau anda mahukan hantaran simple untuk lelaki dan perempuan. Kali ini kami mulakan dengan yang simple dahulu. Yang biasa-biasa dan memang biasa orang gunakan dalam hantara perkahwinan mereka. Ini adalah antara pilihan kami dan kami rekemen untuk anda cuba dapatkan.

Kalau mahukan yang universal, barangan yang berkaitan dengan Islam seperti Al Quran dan Sejadah adalah antara pilihan yang kami rekemen. Ianya simple dan memang perlu ada untuk menunjukkan yang anda memang mementingkan agama dalam kehidupan berumah tangga. Boleh tengok beberapa pilihan di bawah untuk pilihan idea yang universal yang anda boleh gunakan.

1 Al Quran

2 Sejadah

Ini adalah antara pilihan yang universal untuk anda. Kami paling rekemen untuk anda masukkan ini dan boleh dikatakan senagai senarai barang yang wajib untuk hantaran.

Untuk pilihan lelaki atau perempaun pula, lebih baik bincag dahulu antara kedua-dua belah pihak. Biar barangan yang diberikan itu boleh juga digunakan selepas majlis perkahwinan nanti. Barulah berbaloi pembelian anda. Untuk itu, ini adalah antara idea yang anda boleh ambil untuk barangan pertunangan anda. Semua ini memang boleh anda gunakan selepas perkahwinan nanti.

Untuk Lelaki

Anda cuba cari apa minat pasangana anda. Kalau minat bola, tak salah belikan satu kasut bola, tapi kena tanya saiz dulu. Kalau minat badminton, belikan reket yang berbaloi dan puas hati. Badminton lebih mudah kerana reket yang digunakan tidak mempunyai saiz. Semua barangan ini anda boleh dapatkan di Lazada pada harga yang anda inginkan. Boleh ke SINI untuk lihat perkara yang berkaitan dengan hobi pasangan anda.

Baju Kemeja Untuk Lelaki

Ini pun adalah antara item yang bagus dan kami rekemen untuk anda dapatkan yang ini. Kalau pasangan anda merupakan pegawai kerajaan, boleh juga berikan yang ini sebagai salah satu tanda penghargaan anda dan anda dia memang boleh menggunakan baju ini sehingga selepas majlis pertunangan. Boleh tengok pilihan yang ada di SINI.

Smartphone Murah

Kebanyakan lelaki memang minat gadjet. Untuk itu, kalau anda dapat berikan pilihan gadjet yang bagus pun apa salahnya. Banyak pilihan gadjet sekarang ini yang anda boleh pilih berdasarkan kepada harga dan speasifikasi yang anda inginkan. Boleh tengok beberapa pilihan yang berbaloi sama ada Andorid ataupun Apple di SINI.

Untuk Perempuan

Banyak piliahan barangan yang anda boleh dapatkan untuk perempuan juga. Semua pada harga yang jauh lebih murah daripada harga pasaran. Berikut adalah antara idea bernas untuk pilihan barangan untuk hantaran pasangan perempuan anda.

Perfume

Ini adalah antara yang anda boleh berikan kepada pasangan anda. Banyak pilihan perfume pada harga dan kualiti yang baik yang anda boleh dapatkan di pasaran. Boleh tengok SINI untuk pilihan yang berbaloi dan berkualiti yang ada di pasaran.

Beg Tangan

Alang-alang nak beli tu, belilah yang berjenama. Tapi yang ini kena tanya bakal pasangan anda betul-betul sama ada ini yang dia inginkan ataupun tidak. Boleh tengok pilihan beg berjenama yang ada di SINI.

Apapun, ini hanya idea dari kami. Anda tentukan sendiri yang mana yang berbaloi berdasarkan kepada bajet yang anda ada. Yang penting anda puas hati dan mendapat penjimatan yang baik dan menggalakkan.