Skip to main content

5 Barang Hantaran Untuk Lelaki Paling Kreatif – Mesti Suka

Apa barang hantaran untuk lelaki yang sesuai? Ianya bergantung kepada minat bakal pasangan anda tersebut. Juga beberapa faktor lain bagi anda yang ingin memberikan yang terbaik kepada bakal pasangan hidup anda. Sekarang ini ada bermacam jenis barang hantara yang anda boleh berikan kepada pasangan anda, ianya bergantung kepada bajet dan kreativiti anda sendiri.

Kali ini, kami akan memberikan beberapa tips dan idea kepada anda untuk barangan hantaran lelaki. Anggaplah ianya merupakan pemberian kepada bakal suami anda dan tentunya anda mahukan yang terbaik kan? Untuk itu, ini adalah antara beberapa idea menarik dari kami yang mungkin anda boleh berikan kepada pasangan anda. Boleh lihat sendiri apa yang ada untuk anda berikan.

Pilihan Berbaloi dan Terbaik Untuk Lelaki

Barangan hantara bergantung kepada bajet anda. Perkara ini pun boleh dibincangkan dengan bakal pasangan sama ada berapa dulang yang nak diberikan dan sebagainya. Biasanya dalam bentuk ganjil, 5 dibalas 7 ataupun 9 dibalas 11, bergantung kepada pilihan. Ianya tidak wajib tetapi hanyalah adat sahaja.

Bergantung juga sama ada barangan hantaran ini adalah untuk pertunangan ataupun untuk perkahwinan. Kalau untuk pertunangan tidak memerlukan bajet yang besar pun, dan lebih berbaloi kalau berikan hadiah yang lebih besar atau lebih bernilai semasa perkahwinan nanti. Apapun, terpulang kepada anda nak dapatkan yang mana satu.

Apapun, terus pergi kepada idea terkini barangan hantaran untuk lelaki.

#1 Al Quran dan Sejadah

Tiada masalah untuk anda berikan al Quran dan sejadah sebagai satu barang hantaran. Ianya tidak terlalu mahal tetapi acceaptable. Kalau nak berikan Quran tu, kami rekemen yang ada terjemahan. Mana tahu bakal tunang anda nak baca dan nak tahu maksud sekali kan. Jadi ini adalah antara pilihan yang baik dan harga pun tidaklah terlalu mahal. Boleh tengok pilihan yang ada di SINI.

#2 Smartphone

Lelaki memang minat gadjet. Tidak semua lelaki tetapi majoriti memang begitu. Tiada masalah untuk berikan gadjet kepada pasangan anda. Belilah yang berbaloi dan tahan lama. Ada banyak pilihan sekarang ini bergantung kepada bajet anda dari yang murah kepada yang mahal. Kami rekemen jenama Asus Zenfone 4 ini, speasifikasi power, harga pun bolehlah tahan, kalau tak mahu yang ini pun tiada masalah kerana ada banyak lagi pilihan lain yang ada di pasaran.

#3 Minyak Wangi

Minyak wangi pun anda boleh berikan sebagai salah satu hadiah kepada pasangan anda. Tidak terlalu mahal, dalam RM50 dah boleh dapat pilihan yang berkualiti dan berbaloi untuk anda. Jenama yang kami cadangkan adalah CK DI SINI. Banyak lagi pilihan lain yang anda boleh fikirkan untuk anda berikan kepada pasangan anda. Pilihlah yang mana yang berbaloi untuk pasangan anda.

#4 Baju Formal dan Tak Formal

Baju pun adalah antara yang anda boleh berikan. Dahulu, isteri saya memberikan baju kemeja untuk saya gunakan dan tahan sehingga hari ini. Anda boleh berikan perkara yang sama kepada pasangan anda juga. Harga yang ada pun sangatlah berbaloi dan antara pilihan yang baik untuk digunakan jangka masa panjang. Baju T Shirt dan baju batik pun adalah antara idea yang kami sarankan. Bergantung kalau pasangan anda memang menggunakan baju batik untuk ke tempat kerja. Kalau nak pilihan kemeja yang berbaloi, boleh lihat di SINI.

#5 Cermin Mata Rayban

Pun antara idea yang diluar kotak. Ianya penting kalau pasangan anda kerap memandu kereta ke luar ataupun ketika balik kampung. Boleh pertimbangkan dan masukkan dalam list idea ini untuk hantara lelaki. Boleh tengok pilihan yang ada di SINI.

Banyak lagi sebenarnya idea lain untuk barangan hantara kepada pihak lelaki. Yang menarik adalah, hampir kesemuanya anda boleh dapatkan di Lazada ataupun kedai online pada harga yang murah. Jimat masa anda kerana anda hanya membuat pembelian dan barangan yang anda beli akan terus sampai ke rumah. Menarik kan.

5 Hadiah Birthday Untuk Lelaki – No 3 Paling Berbaloi

Hari lahir suami ataupun kawan lelaki anda sudah hampir tiba. Inilah masanya untuk anda berikan sesuatu sebagai satu tanda penghargaan kepada pengorbanan suami tercinta. Lelaki akan sangat merasa dihargai jika diberikan hadiah pada hari ulang tahun kelahirannya. Kalau anda pening-pening dan tak tahu nak berikan apa untuk suami anda, artikel ini memang direka khusus untuk anda. Terutama hadiah birthday untuk lelaki yang cukup bermakna buat anda. Kalau nak beri tu, kenalah beri yang istimewa agar pemberian anda nanti akan dikenang.

Lagilah kalau hadiah yang diberikan itu berkaitan dengan benda yang dia minat. Contohnya kalau lelaki tersebut atau suami meminati bola sepak, memang boleh dapatkan hadiah bola sepak ataupun baju jersey. Kalau minat kereta pun boleh berikan hadiah yang berkaitan dengan kereta. Lagi mahal lagi bagus kerana memang lelaki akan menghargai kalau dapat barangan yang mahal-mahal.

Apapun, pada kali ini, kami akan berikan beberapa idea bernas untuk anda fikirkan terutama kalau anda nak berikan kepada lelaki. Ada banyak pilihan yang anda ada untuk anda pilih yang mana yang terbaik berdasarkan kepada apa yang bakal anda dapat.

Idea Menarik Khas Untuk Insan Yang Bernama Lelaki

#1 Smartphone

Tak perlu pening-pening kalau nak berikan yang terbaik untuk lelaki. Terutama kalau lelaki ini meminati gadjet. Rasanya, ramai yang meminati gadjet dan antara yang popular adalah smartphone dan juga tablet. Kalau anda tidak tahu nak berikan apa dan mempunyai modal untuk berikan gadjet, tiada masalah untuk berikan satu kepada suami anda. Banyak pilihan kelas pertengahan yang ada dan kalau boleh berikanlah yang berjenama seperti Apple dan Samsung. Kalau tak mampu untuk berikan Apple dan Samsung pun tiada masalah kerana kami rekemen untuk anda jenama Oppo. Tengok pilihan paling berbaloi di SINI.

#2 Jam Digital

Ini adalah trendy masa kini. Jam adalah hadiah yang unik dan jam digital anda boleh berikan kepada suami ataupun teman lelaki anda. Memang antara pilihan yang berbaloi dan menarik yang anda boleh dapatkan. Sekarang ini pun ada banyak pilihan yang baik dan berbaloi untuk anda dapatkan. Boleh tengok disini dan pilih berdasarkan kepada apa yang anda inginkan.

#3 Berkaitan Dengan Hobi

Apa hobi suami anda? Tangkap gambar, main bola, main badminton, atau apa sahaja hobi yang lain yang ada. Berdasarkan kepada hobi tersebut, anda boleh dapatkan beberapa pilihan barangan yang ada di Lazada SINI. Daripada hobi, anda boleh berikan yang berkaitan dengan hobi suami anda ataupun lelaki yang anda ingin berikan hadiah tersebut.

Kalau dia suka tangkap gambar, boleh berikan kamera aksi, kalau suami sukakan kereta mainan, boleh berikan kereta kontrol ataupun dron. Terpulang kepada apa yang anda rasa suami anda mahukan.

#4 Cermin Mata

Antara yang kami rekemen untuk anda berikan sebagai salah satu hadiah harijadi yang romantik tetapi tidak terlalu mahal. Memang lelaki ini akan kerap memandu kereta dan kalau anda berikan cermin mata berjenama seperti Rayban di SINI, memang dia akan ingat anda selalau terutama ketika memandu kereta. Ianya sangat berpatutan dan pada kami adalah hadiah yang unik yang anda boleh berikan kepada suami ataupun lelaki yang anda ingin berikan hadiah.

#5 Dompet

Memang teknik lama, tetapi ianya efektif terutama kalau dompet orang yang ingin anda berikan itu dalam keadaan teruk dan tidak cantik. Boleh berikan yang ini sebagai salah satu tanda dan hadiah yang efektif dan sangat berbaloi. Harganya pun bergantung kepada jenama apa yang anda berikan. Untuk hadiah istimewa, kami sarankan untuk dompet yang berharga Rm100 dan ke atas, jangan beli yang terlalu murah, nanti cepat rosak. Tengok pilihan di SINI.

Yang Terbaik Untuk Suami Tercinta

Memang kalau boleh tu, kita nak berikan yang terbaik untuk suami ataupun sahabat yang tercinta. Ini adalah antara beberapa cadangan idea yang anda boleh fikir untuk anda berikan kepada mereka yang tersayang. Buat pilihan dan pilihlah yang mana yang bersesuaian dengan apa yang anda rasa mereka mahukan.

5 Pilihan Hadiah Yang Sesuai Untuk Lelaki – No 3 Paling Cool

Ramai yang tertanya-tanya apakah hadiah yang sesuai untuk lelaki. Ianya berbeza kalaua anda nak berikan hadiah untuk suami kerana kalau untuk suami kenalah ada nilai-nilai romantk dalam pemberian tersebut. Kalau untuk lelaki, ianya bergantung kepada siapa yang anda mahu berikan. Hadiah untuk pasangan berbeza dengan hadiah untuk adik beradik ataupun untuk bapa.

Kali ini, kami akan berikan secara universal, pilihan terbaik untuk anda dapatkan. Harapnya, daripada idea-idea yang ada ini, anda boleh memberikan hadiah yang paling istimewa kepada lelaki yang anda ingin tujukan. Barulah ianya menjadi suasana menarik dan romantik dan antara pilihan yang baik dan berbaloi untuk anda.

Untuk Siapa Anda Mahu Beli

Sebelum kami pergi kepada idea-idea menarik berkenaan dengan hadiah, pertama sekali anda perlu lihat kepada siapa yang anda mahu berikan hadiah tersebut. Adakah kepada ayah, rakan, adik beradik ataupun teman rapat. Daripada situ, anda boleh dapatkan beberapa idea yang menarik berkenaan dengan hadiah yang anda boleh berikan. Juga berdasarkan kepada kesesuaian dan bajet yang anda ada.

Untuk memudahkan anda, berikut adalah antara beberapa idea menarik berkenaan dengan idea hadiah ini. Anda pilih berdasarkan kepada apa yang anda mahukan dan dari situ anda dapatkan apa yang anda inginkan.

#1 Lelaki Suka Kepada Gadjet

Kami menulis berdasarkan kepada kecenderungan lelaki dan memang lelaki ini sukakan barangan seperti ini. Gadjet apa yang anda boleh berikan itu terpulang, kalau nak yang universal itu, memang smarpthone adalah antara pilihan yang baik. Sekarang ini banyak pilihan smartphone yang ada dan untuk memudahkan anda, boleh survey lagi di sini.

Kalau suami anda mempunyai minat-minat tertentu seperti bermain permainan komputer pun tiada masalah kerana di sini memang mempunyai laptop yang baik dan berkuasa. Kalau minat permainan konsul pula, tiada masalah kalau anda mahu berikan PS4 kepada lelaki yang anda ingin tujukan hadiah tersebut. Ianya adalah antara pilihan yang baik untuk hadiah yang anda ingin berikan.

#2 Dompet Kulit

Dompet kulit adalah antara item yang universal. Biasanya dalam 4 tahun ataupun 5 tahun seseorang lelaki akan menggunakan dompet tersebut. Sama ada ianya bersesuaian atau tidak, anda boleh tengok kepada dompet orang yang anda ingin tujukan hadiah. Kalau dompet yang dia miliki sudah agak lusuh, bolehlah dapatkan satu yang ada di pasaran. Antaranya adalah, anda survey dahulu harga berbaloi di SINI.

#3 Cermin Mata Hitam

Ianya adalah salah satu idea yang baik yang anda boleh berikan kepada lelaki. Terutama yang sudah pandai memandu kereta. Cermin ini boleh digunakan ketika memandu dan antara pilihan yang baik dan bergaya. Untuk cermin mata ini, kami rekemen jenama Rayban. Ianya agak mahal tetapi sangat berbaloi untuk anda cuba sendiri. Nak tahu apa pilihan yang ada? Boleh ke sini untuk dapatkan maklumat lanjut.

#4 Tali Leher

Yang ini khusus kalai orang yang anda tuju itu menggunakan baju kemeja untuk ke tempat kerja. Tali leher yang menarik adalah antara barangan yang baik yang anda boleh berikan kepada si dia. Tetapi tidak semua lelaki ke tempat kerja menggunakan tali leher. Apapun terpulang kepada anda kerana ini hanyalah idea yang kami fikirkan menarik untuk anda fikirkan.

#5 Jam Tangan

Walaupun sekarang sudah ada jam yang mempunyai fungsi android, jam tangan analog tetap menampakkan kekemasan. Ianya adalah antara pilihan yang sangat baik untuk anda berikan sebagai salah satu idea bernas untuk lelaki yang anda mahukan. Boleh ke SINI untuk harga terkini di pasaran.

Apapun ini adalah idea yang terbaik daripada kami. Banyak lagi pilihan yang anda boleh dapatkan pada harga yang anda mahukan. Buat pilihan dan carilah yang bersesuaian berdasarkan kepada bajet dan harga yang anda mampu.