Skip to main content

Cara Buat Waffle Tanpa Waffle Maker Terbaik

Sebenarnya ada ke cara buat waffle tanpa waffle maker? Sebenarnya memang ada cara tersebut. Tetapi pada saya agak leceh sedikit terutama nak dapatkan corak dan bentuk tu. Kalau nak buat pan atau lempeng itu, memang tiada masalah.

Jadi, pada kali ini, saya nak berikan beberapa tips dan alternatif untuk resepi ini. Juga beberapa perlatan penting yang anda boleh gunakan untuk dapatkan resepi yang anda inginkan dengan harga yang murah dan mampu milik. Kalau nak ikutkan memanglah lebih murah untuk buat tanpa gunakan maker, tetapi leceh. Lebih mudah untuk anda dapatkan sahaja waffle-maker yang murah-murah yang ada di pasaran.

Selain daripada maker ini, anda juga boleh mendapatkan deal takoyaki maker murah. Kalau ada acuan takoyaki ini memang memudahkan anda untuk membuat takoyaki dengan pantas dan mudah.

waffle-maker-terbaik

Dimana nak dapatkan Waffle-Maker Murah di Pasaran?

Ada banyak pilihan terutama kalau memang anda nakkan wafle maker di pasaran ini. Yang paling saya rekemen untuk anda lihat adalah, anda boleh dapatkan pilihan yang murah secara online. Banyak pilihan yang dijual secara online, daripada yang murah kepada yang mahal. Semua ada, dan bergantung kepada anda untuk cuba dapatkan yang mana terbaik.

Saya rekemen anda dapatkan di Lazada sahaja. Untuk memudahkan anda, saya rekemen 2 pilihan ini kerana ianya lebih murah dan berbaloi;

Jenama Takada, paling laris di Lazada. Jenama ini ini untuk anda buat resepi yang bersaiz kecil. Memang comel resepi masakan anda nanti. Kalau anda nakkan jenis yang ini, tiada masalah dan satu lagi, ianya memang banyak feedback positif. Anda mahukan yang ini, grab sahaja Jenama Takada INI.

Satu lagi jenis lain yang saya rekemen adalah jenis yang ini. Jenama yang agak bagus, harganya pun boleh tahan dan feedback pun memang positif. Terbaiklah jenis yang ini. Waffle anda nanti tidaklah comel-comel sangat, tetapi bolehlah, nampaklah sama dengan yang anda beli di Daily Fresh tu. Saiznya agak besar sikit. Antara alternatif terbaik kalau anda memang cari jenis murah.

Kalau anda tertanya-tanya pasal resepi untuk masakan ini, cara nak buat tidaklah susah sebenarnya. Apapun, kalau anda nak tahu resepi masakan ini, saya sarankan anda ke artikel INI. Lebih mudah untuk anda follow tips yang ada di artikel tersebut untuk memudahkan anda menghasilkan yang lebih rangup dan sedap.

Apa yang Penting Untuk Buat Waffle

Kalau anda nak cari cara masakĀ waffle tanpa acuan maker, saya tak galakkan kerana lebih mudah untuk gunakan waffle-maker terus. Lagi senang dan terbaik. Anda jimat masa dan boleh fokus untuk melakukan perkara lain seperti penyediaan makanan dan resepi. Lagipun, banyak pilihan acuan maker yang bagus yang saya rekemen seperti yang di atas ini pun tidaklah terlalu mahal. Pada saya, harga tersebut adalah mampu milik dan memang terbaik untuk anda cuba dapatkan satu.

Begitulah serba sedikit antara tips penting untuk anda membuat waffle terbaik. Kalau dah ada waffle maker ini, lepas tu memang anda cuma perlu fokus kepada resepi untuk buat wafle sahaja. Nak yang rangup, nak yang lembik, semua anda boleh cuba-cuba sendiri sampailah anda dapat resepi yang anda idamkan.

 

Kemudian, bolehlah hidangkan bersama dengan rakan-rakan atau ahli keluarga. Lagi puas kalau buat waffle sendiri, memang boleh buat banyak-banyak banding dengan kalau anda beli di kedai-kedai. Anda nakkan perisa apa sahaja, semua boleh buat, yang penting kena tahu teknik dan cara nak buat makanan tersebut.

Leave a Reply